Детско математическо помагало с дроби и проценти

105.90 лв.

Детско математическо помагало с дроби и проценти

Детското математическо помагало с дроби и проценти е образователна игра, която ще помогне на учениците да усъвършенстват своите математически умения. С нейна помощ децата по-лесно ще разберат връзката между дробите и процентите. Кръговете са разделени на части, което помага на малчуганите да си представят визуално каква част от кръга заема дадена дроб или процент, и да направят съпоставяне между двата начина за изобразяване на част от цяло число.

Колко е ½? На какъв процент е еквивалентна? Каква част от кръга заема? Това са само част от въпросите, на които децата ще намерят отговори чрез образователната игра.

Кръговете са магнитни и разделени на отделни части, което позволява да се разместват и правят всякакви комбинации и увеличава диапазона на дробните числа и проценти, които могат да се изучат.

Също така се използват различни цветове, които насърчават креативноста и подобряват вниманието.

Не е нужно математиката да е трудна. Визуалната интерпретация на фундаментални познания улеснява значително процеса по придобиването им.

Магнитните учебни кръгове ще помогнат на детето ви да учи, чрез игра, който е най-ефективният начин за придобиване на нови знания.

Комплекта включва магнитни кръгове, както следва:

Част Цвят Брой парчета Лицева страна Обратна страна
Цяла Червен 1 1 100%
Половинки Розов 2 1/2 50%
Третинки Оранжев 3 1/3 33,3%
Четвъртини Жълт 4 1/4 25%
Петинки Зелен 5 1/5 20%
Шестинки Светло син 6 1/6 16.6%
Осминки Кралско синьо 8 1/8 12.5%
Десятки Лилав 10 1/10 10%
Дванадесетинки Черен 12 1/12 8.3%

ПРИМЕРНИ ДЕЙНОСТИ

Изследване на равенства

Покажете 1/2 от кръга. След това попитайте децата – Има ли други части, които да са равни на показаната? Как можете да ги откриете? Обсъдете различните начини за намиране на равни части, включително поставянето им една до друга и сравняването им. Дайте време на децата да си играят с отделните части, за да намерят еквивалента на 1/2. Можете да опитате и с други съотношения, като например 6/8 или 2/3.

Части и проценти

Покажете няколко части, които показват проценти. Покажете на децата как могат да преобърнат различните части в проценти, като преобърнат частта в десетично число и след това го умножат по 100. Например 1/2 = 0.5 = 50%. Поставете произволна част на магнитна дъска и накарайте детето да превърне частта в проценти. След това обърнете частта за да проверите отговора.

Детско математическо помагало с дроби и проценти

105.90 лв.

BulgarianEnglishGreekRomanianRussian