Игра за фина моторика – Лавина от плодове

53.90 лв.

Игра за фина моторика – Лавина от плодове

“Лавина от плодове “ е игра, подходяща за деца на над 3 годишна възраст. Тя е чудесен избор за обучението на хлапетата и развиването на основни предучилищни умения, като броене, разпознаване на цветове, координация между ръце и очи и много др.

Силата и начина по който се захващат пинцетите за игра, включени в комплекта подпомагат за усъвършенстването на двигателните умения на децата. Играта включва:

  • 1 Регулируем щанд
  • 40 плодове
  • Въртящо колело
  • 2 Пинцети
  • Ръководство за игра /на англ./

Ръководство на играта:

В никакъв случай не събаряйте лавината от плодове! Винаги използвайте пинцети за да взимате плод.

Цел на играта: Бъдете първият играч, който ще събере по един от всеки вид плод, за да спечелите играта!

Настройка: Поставете щанда с плодове по подходящ ъгъл, като ъгъла определя трудността на играта. Колкото е по-стръмен щанда, толкова предизвикателството е по-голямо. Ъгълът се настройва с подпората на гърба на щанда, като я закрепвате на нужното ниво.

Как се играе: Поставете всички плодове  върху щанда. Изберете играч, който да започне играта. Когато дойде Вашият ред, завъртете колелото.

Ако колелото се падне на…

  • Цвят: Вземете плод от щанда, който има същият цвят и го поставете на Вашата купчинка.
  • 2: Изберете които и да са два плода от щанда и ги поставете на своята купчинка.
  • 3: Изберете които и да са три плода от щанда и ги поставете на своята купчинка.
  • Звезда: Изберете който и да е плод от купчинката на опонента Ви и я сложете в своята купчинка.

Ако по време на Вашият ход предизвикате лавина, поставете на щанда всички паднали плодове, както и всички събрани до момента от Вас плодове обратно на щанда. Вашият ход приключва тогава, когато следващият играч завърти колелото. Забележка: Ако завъртите колелото и се образува лавина от плодове, независимо че още не сте взели плод, то следва да върнете всички свои плодове на щанда.

Вариации на играта: Всеки играч взима по един плод от всеки вид. След това играчите се редуват да поставят на щанда по един плод. Когато завъртите колелото и се падне цвят или число, вместо да взимате, трябва да поставите плод на щанда. Ако има лавина по време на Вашият ход, трябва да добавите всички паднали плодове към Вашата купчина. Бъдете първият играч, който ще постави всичките си плодове на щанда за да спечели играта! 

Игра за фина моторика – Лавина от плодове

53.90 лв.

BulgarianEnglishGreekRomanianRussian