Карти за умножение и деление

31.90 лв.

Карти за умножение и деление

Представяме Ви комплекта от Карти за умножение и деление, който представлява математическа игра за деца на възраст 6 или повече години.

Тя е създадена, за да им помогне по един лесен и много забавен начин да усвоят основните концепции при умножението и делението, чрез визуално представяне.

В комплектът са включени 78 карти с различни цветове, на които от едната страна са изобразени 3 числа – 2 в двата ъгъла и 1, изобразено в голям кръг, в центъра на картата.

Голямото число в центъра на картата показва какъв е резултатът от умножението на двете малки числа, а някое от малките числа показва какво е частното на останалите две числа, при които числото в средата се явява делимо, а другото малко число в ъгъла на картата, представлява делителя.

Играта се реализира като се закрие едно от числата и съответно детето трябва да се опита, да намери закритото число като в зависимост от това кое от трите е закрито, може да се търси множител или частно.

С тези карти, малчуганите ще могат да развият своите математически умения – лесно и забавно!

Ръководство:

Тези карти помагат на децата да научат таблицата за умножение с числата от 1 до 12, както и делението с тях. Картите са разделени на три цвята и с всеки научен цвят, броят на ненаучените комбинации намалява:

Син цвят – покрива числата 1, 2, 5 и 10

Зелен цвят – покрива числата 3, 4 и 8

Червен цвят – покрива числата 6, 7, 9, 11 и 12

Започнете играта със сините карти. Разбъркайте ги и изтеглете една. Например, ако изтеглите карта с числото 45 в средата и числата  9 и 5 в ъглите, можете:

  • Да скриете централният кръг и да попитате –  Колко е 9 по 5
  • Да скриете горният ъгъл и да попитате – Колко прави 45 делено на 5
  • Да скриете долният ъгъл и да попитате – Колко прави 45 делено на 9

Ако детето отговори в рамките на 3 секунди – печели картата. Ако не – картата се връща обратно в тестето. Задавайте въпросите разбъркано, за да може детето едновременно да учи умножение и деление. Играйте с детето си по 5-10 минути дневно и скоро ще видите разликата в неговите знания.

Карти за умножение и деление

31.90 лв.

BulgarianEnglishGreekRomanianRussian