CASADA Подгряващ пълнител за яка FOX

29.00 лв.

Винаги с Вас по всяко време!
Не Ви е необходим контакт, батерии или друг енергиен източник!
Задейства се лесно и работи напълно безопасно!
Подгряващата подложка използва науката за супер охладени течности, за да произвежда топлина. Ако сте забелязали как „изпуква” ледено-студена бутилка при отваряне, то Вие сте били свидетели  на процеса на мигновена промяна на фазата на супер охладена течност. Ако можехте да измерите температурата на течността преди отваряне, щяхте да установите, че ледът е по-топъл от течността.
Когато съдържанието на подгряващата подложка е в течно състояние и на стайна температура, то е супер-охладена течност. Когато металния диск в подложката се огъне, подложката замръзва (кристализира) и започва да генерира топлина. Това е така наречената екзотермична реакция.
В подгряващата подложка се използва натриев ацетат (готварска сол и оцет), който замръзва (кристализира) при 54C° (130F°) и може да бъде супер охладен в запечатан плик до -5C° (23F°). Чрез огъване на металния диск в подложката и връщането му веднага в изходна позиция, супер охладената течност замръзва (кристализира) и температурата на подложката се увеличава до максималната й точка на замръзване, а именно 54С°. След около 40-60 минути, подложката се охлажда и трябва да бъде „презаредена”, за да могат кристалите да се върнат обратно в супер охладено състояние. Този процес може да бъде повтарян многократно.
“Презареждането” е много лесно – то се осъществява чрез стопяване на кристалите и тяхното охлаждане. Най-лесният и сигурен начин е чрез варене на подложката (за около 10 минути), докато всички кристали се стопят. Когато подложката е отново в напълно течно състояние, я оставете да се охлади на стайна температура, след което е готова да се използва отново. Дори и един останал кристал, може да активира реакцията, така че се уверете, че сте „сварили” подложката добре. 
Процесът на активиране на реакцията и на  топене на кристалите може да се повтаря стотици пъти, докато подложката е добре запечатана

УПОТРЕБА: За да активирате реакцията на отделяне на топлина, огънете металната пластина. Веднага започват да се образуват кристали и пълнителят се втърдява, отделяйки топлина. Този ефект трае около 40-60 минути. За да „презаредите” термо-пълнителя, го поставете във вряща вода и варете, докато всички кристали се разтворят и съдържанието на плика е отново напълно безцветно. След това, го извадете от водата, за да се охлади на стайна температура. След като термо-пълнителят изстине, той е готов да се използва отново. Ако случайно започнат да се образуват кристали, докато пълнителят изстива, повторете горните стъпки. При правилна употреба, термо-пълнителят може да се използва повече от 100 пъти. Термо-пълнителят съдържа вода и натриев ацетат за хранителни цели и пластина от неръждаема стомана. Металната пластина в течността създава верижна реакция, в резултат на което пълнителят кристализира. Топлината се отделя, тъй като цялата течност не кристализира веднага. Молекулите, които първоначално не са необходими за нагряване до максималната температура, остават течни и кристализират, когато е необходимо, за да се поддържа максимална температура. Този ефект трае около 40-60 минути, като пълнителят постепенно изстива. След като термо-пълнителят е отдал цялата топлина, той остава в кристализирано състояние, докато не се „презареди”. Може да поставите пълнителя в топла вода преди да го активирате. Предварителното загряване на пълнителя не променя максималната температура, която той достига, но увеличава продължителността на отделяне на топлина. Колкото по-топъл е пълнителят, когато е активиран, толкова по-дълго остава топъл. Възможно е термо-пълнителят да се активира сам, ако бъде замразен. Ако това се случи, „презаредете” пълнителя преди употреба. За да избегнете това, винаги съхранявайте термо-пълнителя на място, където няма да замръзне.

ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Съдържанието на термо-пълнителя е безопасно и не е вредно за околната среда. Ако по невнимание пълнителят бъде спукан, течността ще се втърди. Замърсените повърхности и дрехи лесно се почистват с вода (след това изперете дрехите или друг текстил по нормален начин). Не е подходящ за консумация! Да се съхранява на място, недостъпно за деца и домашни любимци. Никога не нагрявайте термо-пълнителя в микровълнова печка.

CASADA Подгряващ пълнител за яка FOX